Docenten Studenten
Studeerstrategieën
In deze video worden zes effectieve studeerstrategieën besproken. We bekijken: Check hier voor meer info over de piramide van Bales.
Lees meerDocenten Studenten
Paul Kirschner full circle: Wetenschappelijk symposium over nut en betekenis van onderwijswetenschappen
Op 13 december 2019 ben ik aanwezig geweest bij het symposium, georganiseerd door de Open Universiteit rondom het emiraat van Paul A. Kirschner. Kirschner nam op deze dag afscheid als hoogleraar, al zal hij van het publiek waarschijnlijk nooit afscheid...
Lees meerBKE
Taxonomie Bloom
In de pdf hieronder (overgenomen van https://www.onderwijsmaakjesamen.nl/actueel/download-ontwerp-verrijk/) vind je een lijst werkwoorden die kunnen helpen bij het construeren en indelen van toetsvragen binnen de taxonomie van Bloom Download dit bestand als pdf.
BKE Docenten
BKE – 7 Evalueren
Deze video gaat over de laatste fase van de toetscyclus, en meteen de aanjager voor de nieuwe iteratie van deze cyclus: de evaluatie.
BKE Docenten
BKE – 6 Communiceren
Deze video gaat over fase zes van de toetscyclus: het communiceren en registreren van toetsresultaten.
BKE Docenten
BKE – 5 Beoordelen
Deze video gaat over het beoordelen van toetsen. Er is veel aandacht voor beoordelaarseffecten en voor de cijfermatige analyse.
BKE Docenten
BKE – 4 Afname
Deze video gaat over de procedure en gewenste protocollen bij de afname van toetsen.
BKE Docenten
BKE – Rubrics
Deze video gaat in op het construeren en gebruiken van rubrics bij het beoordelen van toetsen.
BKE Docenten
BKE – 3 Construeren
In deze video kijken we naar de derde fase van de toetscyclus: het construeren van toetstaken en de toets zelf. Voor meer informatie over het beoordelingsmodel, kijk vooral naar de video over rubrics.
BKE Docenten
BKE – 2 Toetsmatrijs
In deze video behandelen we hoe een toetsmatrijs eruit kan zien. Dit is de blauwdruk voor de toets, die we hierna gaan construeren.
BKE Docenten
BKE – 1 Basisontwerp
In deze video wordt de eerste fase van de toetscyclus behandeld: het basisontwerp. Door middel van de vijf vragen waarom, wat, wanneer, wie en hoe kom je tot een goed ontwerp voor jouw toets.